13.12.2017 Uczelnia
Zwiększenie spożycia warzyw i owoców to temat na czasie. Ale ile pęczków pietruszki można pochłonąć za jednym razem? Naprzeciw temu wyzwaniu stanęły nasze studentki i na zajęciach z pedagogiki wczesnoszkolnej prowadzonej przez dr Łucję Reczek-Zymróz urządziły prawdziwą jedzeniową olimpiadę, na której warzywa i owoce pojawiły się w zaskakujących i pysznych odsłonach: były to między innymi chipsy z marchewki, wszelkiego rodzaju soki z warzyw, a także rozmaite herbaty owocowe. Amatorów szybko znalazły również przygotowane przez nie kiszonki, których właściwości zdrowotne zostały ciekawie omówione. Wydawałoby się, że przetwórstwo owocowo-warzywne to nic specjalnie ciekawego, jednak temat racjonalnego odżywiania w nowej odsłonie okazał się prawdziwym hitem.
Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili.